marți, 9 septembrie 2014

Pentru ca Murphy

Ideile cele mai bune vin noaptea, imediat dupa ce ai inchis lumina. Si laptop-ul. Si ai pus capul pe perna. In linistea dinaintea somnului, mintea iti spune cele mai frumoase povesti. Promiti sa le tii minte si sa le notezi a doua zi de dimineata, imediat ce te trezesti. Ca prin vis, cand deschizi ochii dimineata, ele nu mai sunt acolo.

Ploaia vine imediat dupa ce ti-ai spalat masina, dupa cateva saptamani bune in care ai tot amanat sa faci asta. La fel cum, daca iti speli masina fix pentru ca vrei sa ploua, nu se va intampla. De data asta.

Daca nu ai nicaieri de ajuns si nimic de facut, ultimul client va suna cu cel putin o ora inainte sa termini programul. Atunci cand ai de ajuns undeva, ultimul client va suna fix cu un minut inainte sa pleci.

Daca nu primesti facturile  luna asta, asa cum se intampla de obicei si te hotarasti, intr-un final, sa faci o vizita pana la E-ON si Electrica sa vezi care-i problema, cu siguranta cand ajungi acasa, cutia postala e plina cu facturi.

Daca te doare ceva si amani de saptamani bune sa mergi la medic, cu siguranta pe cand iesi din cabinet, totul va fi doar o amintire neplacuta. La fel si banii tai, dati pe consultatie, doar ca sa afli ca nu ai nimic.

In timpul saptamanii, vara, sunt 40 de grade. Constant. In weekend-uri, vremea se schimba brusc. Sunt 20 de grade. Si ploua.

Daca se anunta ploi si decizi sa nu iesi la gratar cu prietenii, sunt sanse mari ca va fi un soare arzator. Asta in timp ce ei vor fi la padure si tu te vei coace in casa.

Daca administratia blocului anunta ca a doua zi se va intrerupe furnizarea apei potabile si iti umpli vana si inca 5 bidoane cu apa, sunt sanse ca a doua zi apa sa curga, ca in oricare alta zi normala. Daca administratia blocului nu anunta ca se va intrerupe furnizarea apei potabile si nu iti umpli vana si 5 bidoane cu apa, sunt sanse sa faci dus cu apa plata.

Banii se gata fix cand ai mai mare nevoie de ei. In fiecare luna.

Detergentii si produsele de curatat se termina odata cu samponul, gelul de dus si, in principiu, cam tot ce ai prin baie. In frigider se intampla la fel si asta exact imediat dupa ce ti s-au terminat banii.

Prajitura pe care ai mai facut-o de 50 de ori pana acum ti se lasa exact cand iti vin prietenii in vizita. La fel se intampla si cu maioneza, cand o faci acasa la soacra-ta.

Ideile iti vin exact dupa ce ai postat articolul si te opresti din aspirat ca sa il completezi.

Si tot asa... :)

Eu chiar incep sa cred ca Murphy asta are ceva personal cu mine. Sau si cu voi?





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu