marți, 9 septembrie 2014

Cum să nu ai cont de Facebook?

Mă tem că treaba asta cu "nu ai cont pe Facebook, nu exiști" e cam adevărată. Păi, ce faci tu dis-de-dimineață, fix în timp ce-ți bei cafeaua, dacă nu ai Facebook? Ca să nu mai vorbim despre cele 8 ore petrecute la birou. 8 ore în care, fără Facebook, ești ca frunza-n vânt. Nu tu selfie, nu tu hashtag, nu tu like și nu tu share. Clar că n-ai cum să exiști, darămite să reziști.

Și-apoi, să nu mai vorbim de faptul că astăzi totul e pe internet, motiv pentru care primul lucru pe care îl faci când cunoști pe cineva, e să îi dai search pe Google. Nu îl găsești, ceva e dubaș. Ori se ascunde sub un nume fals, ori e rupt de lumea asta și te duci cu gândul la alte forme de viață extraterestre.

Degeaba ai tu cont pe Google+, Instagram și Twitter, Pinterest și alte rețele de socializare, care mai de care. Facebook rules. Pe Facebook afli ce și cum și unde. De pe Facebook afli că Maricica s-a măritat, Ionel e in a relationship sau Nicușor e singur. De pe Facebook afli că ninge, plouă sau că toată România e la mare. De pe Facebook afli cine s-a mai îngrășat, cine-a mai slăbit, cine cu cine s-a mai întâlnit. De pe Facebook afli ce mănâncă prietenii tăi, pe unde umblă și cu cine și tot de pe Facebook afli care ți-e programul zilnic.

Trăim pe Facebook, pentru că acolo oamenii sunt mai frumoși, lumea mai mare, mâncarea mai aleasă, prietenii mai aproape, mințile mai deschise, gurile mai slobode, viețile mai altfel. Pe Facebook e viața noastră în imagini, cu coloană sonoră, sunt prietenii cu care nu ne-am mai văzut de câțiva ani și despre care știm aproape totul, chiar și așa, sunt adevăruri și minciuni, în egală măsură, zâmbete și lacrimi, într-un singur scroll.

Și-apoi... cum să nu ai cont de Facebook?


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu