vineri, 29 august 2014

După 9 ani în Cluj...

...am intrat, în sfârșit, după ce am trecut de atâtea ori, doar curioasă, pe lângă, la Vărzărie, pe Eroilor.

Nici nu vă puteți imagina cum e să iei masa în centrul Clujului, să mănânci cea mai bună varză a la Cluj și cea mai bună fasole frecată, cu ciolan afumat, asta în timp ce în jurul vostru se vorbește doar în engleză, franceză, germană sau alte limbi străine.

Locația și-a păstrat aerul cumva comunist, de la mesele din sală, acoperite de fețe de masă vechi, până la chelneri și chiar prețuri. Felurile de mâncare sunt simple - iahnie de fasole cu ciolan, fasole frecată, sarmale cu carne sau ciuperci, lucskos (ciorbă de varză cu afumătură), celebra varză a la Cluj și nelipsitul Vargabeles, însă pentru orice am încercat până acum, gustul a fost desăvârșit. La Vărzărie e gustul mâncării de acasă, iar prețurile sunt mai mult decât de bun-simț.

Spre exemplu, o porție de varză a la Cluj e 10 lei (350 gr.), o Cola e 3 lei și o ceafă la grătar cu cartofi parizieni, 13 lei. Porțiile sunt suficiente, deși, dacă ajungeți acolo flămânzi, la cât de gustuoase sunt toate preparatele, e posibil să cereți supliment.

La orele prânzului, locația e destul de aglomerată, însă vă asigur că merită toată osteneala. Dacă sunt atâția turiști care vin cu foița scrisă, de acasă, cu Vărzărie și varză a la Cluj, poate că ei știu ceva ce noi nu știm... sau nu știam, până mai ieri.

Vă recomand cu cea mai mare încredere să îi treceți pragul, măcar o dată. Veți reveni, cu siguranță.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu